Bunăstare in casa10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări...

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.

Bucătăria este inima casei și trebuie să fie funcțională, practică și bine organizată pentru a te bucura la maximum de timpul petrecut acolo. Una dintre provocările des întâlnite este cum să organizezi eficient oalele și tigăile într-un spațiu limitat.

Cu toții știm cât de frustrant este să cauți disperat o tigaie sau o oală anume îngropată undeva prin dulapuri. Sau să scoți totul afară ca să ajungi la obiectul căutat. Sau mai rău, să constați că ai cumpărat degeaba încă o tigaie pentru că nu știai că deja ai una similară ascunsă undeva.

O colecție bine organizată de oale și tigăi nu doar că îți oferă un plus de spațiu în bucătărie, dar te va ajuta să gătești mai eficient și cu mai multă bucurie.

Iată cele mai bune 10 modalități dovedite de organizare a oalelor și tigăilor care îți vor aduce mai mult spațiu de depozitare și funcționalitate sporită în bucătărie:

1. Editează-ți colecția de oale și tigăi

Înainte de a începe procesul de organizare propriu-zis, este esențial să faci o selecție atentă a obiectelor pe care le deții. Parcurge dulapurile și scoate afară absolut tot. Analizează fiecare articol și întreabă-te dacă îl mai folosești, dacă este într-o stare bună, dacă nu cumva ai unul similar.

Citește si...
Tradiții și obiceiuri românești cu vasc de Anul Nou

Renunță la tot ce este în plus, deteriorat sau nefolosit. O colecție restrânsă doar la obiectele folosite în mod frecvent este mult mai ușor de organizat și gestionat pe termen lung.

Fă o listă cu oalele și tigăile rămase după selecție și așază-le în categorii:

  • Oale de gatit
  • Tigăi
  • Cratițe
  • Tavi
  • Cratițe de fontă etc.

Astfel vei ști exact ce obiecte trebuie organizate și vei putea identifica mai ușor duplicatelor sau lipsurilor.

2. Folosește sertarele pentru depozitarea oalelor și tigăilor

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.
Sertarele sunt mult mai practice și eficiente pentru depozitarea oalelor și tigăilor decât dulapurile tradiționale

Sertarele sunt mult mai practice și eficiente pentru depozitarea oalelor și tigăilor decât dulapurile tradiționale. Iti oferă acces rapid la obiectele dorite fără să mai scoti pe rând tigăi și oale până dai de cea cautată.

O variantă excelentă este instalarea de sertare pentru picior care valorifică spațiul de sub dulapuri. Verifică înălțimea disponibilă și montează sertare ideale pentru tigăi sau oale mai înalte.

Dacă nu ai sertare, atunci măcar poti folosi sertarul mic de jos al cuptorului. Aici încape o colecție generoasa de oale și tigăi la îndemână.

3. Depozitează oalele și tigăile în insula din bucătărie

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.
Poți aranja eficient oalele pe rafturi, iar tigăile în dulapuri.

Dacă ai o insulă de bucătărie cu rafturi sau dulapuri integrate, aceasta este locația ideală pentru oale și tigăi. Insula este aproape de aragaz, astfel obiectele sunt la îndemână atunci când gătești.

De asemenea, insula oferă spațiu generos pentru depozitare. Poți aranja eficient oalele pe rafturi, iar tigăile în dulapuri. Asigură-te că amplasezi greutățile mai mari jos pentru stabilitate.

4. Agăță oalele și tigăile de un suport

O metodă excelentă de a economisi spațiu este să agăți vertical oalele și tigăile de un suport suspendat. În interiorul dulapurilor poți monta o bară de care să atârni obiectele. Sau poți folosi suporturi speciale care se pot monta pe perete.

Citește si...
Cum sa spui cuvintele potrivite pentru a-l cuceri pe barbatul iubit, in functie de zodia lui

Avantajul este că obiectele sunt accesibile și vizibile, fără să mai fie nevoie să cauți prin sertare. Însă asigură-te că alegi o zonă cu spațiu suficient pe verticală și fără obstacole pentru a putea lua ușor oalele și tigăile.

5. Folosește cârlige sau o placă de perete

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.
Agățați oalele și tigăile de cârlige sau de o placă de perete.

Similar suportului suspendat, o variantă la fel de bună este să agăți oalele și tigăile de cârlige sau de o placă de perete.

Această metodă este ideală pentru bucătăriile înguste. Ocupă puțin spațiu și obiectele sunt vizibile și la îndemână. De asemenea, creează un efect decorativ interesant dacă folosești o placă frumoasă.

6. Optează pentru sisteme de depozitare pe niveluri

Sistemele de organizare pe mai multe niveluri sunt ideale pentru oale și tigăi deoarece îți oferă acces rapid la fiecare obiect, fără să mai fie nevoie să le suprapui.

Astfel de sisteme cu rafturi glisante sau coșuri pot fi amplasate atât orizontal cât și vertical. Îți permit să maximizezi spațiul disponibil în dulapuri sau pe rafturi.

De asemenea, sistemele pe niveluri protejează suprafețele vaselor de gătit prevenind zgârieturile.

7. Amplasează oalele și tigăile la vedere deasupra aragazului

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.
10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie. 7

O idee foarte practică este să agăți 1-2 rânduri de oale și tigăi fixate pe o bară deasupra aragazului.

Astfel, ai mereu la îndemână vasele de gătit cu utilizare zilnică, fără a mai pierde timpul căutându-le prin dulapuri.

Este o soluție care economisește spațiu și face procesul de gătit mult mai eficient. Desigur, asigură-te că obiectele nu atârnă prea jos încât să încurce prepararea alimentelor.

8. Depozitează unele obiecte în cămara de provizii

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.
10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie. 8

Dacă numărul oalelor și tigăilor tale este prea mare pentru spațiul din bucătărie, ia în considerare mutarea unei părți în cămară.

Citește si...
Modul corect de a gestiona bârfele din familie de Sărbători, potrivit psihologilor

Acolo poți depozita vasele mai puțin folosite, pe care le scoți doar ocazional. Sau obiecte mari, precum oale de fiert și cratițe care ocupă mult spațiu.

Ideal este să păstrezi în bucătărie doar oalele și tigăile utilizate zilnic sau săptămânal. Celelalte le poți muta în cămară, subsol sau altă cameră.

9. Montează separatoare în sertare și dulapuri

Separatoarele din plastic, lemn sau metal sunt accesorii simple, dar foarte utile pentru organizarea eficientă a oalelor și tigăilor în sertare sau dulapuri.

Acestea îți permit să aranjezi obiectele pe verticală, optimizând spațiul. De asemenea, te ajută să identifici și să apuci mai ușor vasul de gătit dorit.

Separatoarele protejează suprafețele delicate ale vaselor împiedicându-le să se zgârie sau lovisească între ele.

10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie.
10 Moduri de a organiza oale și tigăi care vă vor mări spațiul de depozitare în bucătărie. 9

10. Depozitează împreună obiecte similare

Deși nu trebuie neapărat să ții toate oalele și tigăile în același dulap, este important să grupezi obiectele asemănătoare.

De exemplu, poți ține tăvile și tigăile pentru cuptor lângă cuptor pentru acces facil. Oalele mai mari sau mai puțin folosite le poți muta în cămară.

Ideal este să păstrezi împreună vasele de gatit frecvent utilizate într-o zonă accesibilă din bucătărie. Astfel vei găti mai eficient.

Acestea sunt cele mai bune modalități dovedite pentru a-ți organiza eficient oalele și tigăile. Implementarea unor astfel de soluții practice de depozitare te va ajuta să câștigi spațiu valoros în bucătărie și să gătești mult mai confortabil.

Testează diferite combinații și vezi ce se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Important este să renunți la obiectele inutile și să investești în sisteme de organizare funcționale.

Citește si...
Stabilește Limite Financiare Sănătoase cu Familia

O colecție raționalizată și bine gestionată de oale și tigăi este cheia unei bucătării eficiente și a unor experiențe culinare reușite. Așadar, eliberează spațiul din dulapuri și bucură-te de confortul unei bucătării perfect organizate!

Împarte acest ghid cu prietenii care se confruntă și ei cu provocări de depozitare în bucătărie. Hai să facem loc pentru bucuria gătitului împreună!

Referințe:

Echipa Locuinta Ta folosește numai surse de înaltă calitate, pentru a susține informatiile din articolele noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm informatiile și menținem conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.

Neacsu Sergiu
Neacsu Sergiuhttps://www.epardoseli.ro
După o lunga cariera ca si consilier de vânzări la Leroy Merlin Spania, si-a descoperit pasiunea pentru subiecte DIY si Home Garden. S-a reinventat ca jurnalist si are o experiență de peste 15 ani în scrierea de articole din domeniu. Sergiu știe cum să prezinte informații complexe într-un mod ușor de înțeles care acoperă o gamă largă de subiecte, de la curățenie și organizare casnică la sfaturi de bricolaj. Sergiu scrie regulat pentru siteuri de specialitate și organizează ateliere de organizare casnică. Articolele sale sunt apreciate pentru claritate și abordarea inovativă. Colaborează cu succes cu siteuri precum epardoseli.ro, lotusdecor.ro, tdf.ro, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...