Casa și GrădinaCe tesaturi pot rezista la spalare la 90 de grade si ce...

Ce tesaturi pot rezista la spalare la 90 de grade si ce programe de masina de spalat trebuie sa folosesti pentru ele

Ce articole vestimentare pot fi spalate la 90°C? Afla ce programe de masina de spalat trebuie utilizate pentru fiecare tip de tesatura pentru o curatare eficienta!

Textilele variate necesita tratamente specifice in procesul de spalare. Camasile si lenjeriile albe, precum si articolele rezistente precum prosoapele si fetele de masa pot fi spalate la temperaturi de pana la 90 de grade Celsius. Aceasta temperatura ridicata asigura indepartarea eficienta a petelor incapatanate si elimina microbii daunatori.

Cu toate acestea, nu toate materialele pot face fata unor temperaturi atat de ridicate. Articolele delicate precum lana, matasea sau obiectele decorative necesita programe speciale de spalare la temperaturi mai scazute. Masinile de spalat moderne ofera o gama variata de programe care permit reglarea temperaturii, a numarului de cicluri de centrifugare si a intensitatii de spalare, adaptate perfect pentru fiecare tip de tesatura.

Prin selectarea corecta a programului potrivit, hainele dumneavoastra isi vor pastra aspectul proaspat si textura initiala pentru mult mai mult timp. Urmand instructiunile de intretinere recomandate de producator, veti putea beneficia de articole vestimentare de calitate superioara, gata sa va insoteasca in multiple aventuri.

Ce articole de imbracaminte se spala la 90 de grade

Materialul hainei dicteaza functia de spalare, ciclul, centrifugarea si temperatura. Pentru a afla ce program de spalare sa folositi, verificati instructiunile de pe eticheta. Exista, de asemenea, cateva orientari general valabile pentru spalarea hainelor, tinand cont de temperatura.

20240522N1pudyXH Ce tesaturi pot rezista la spalare la 90 de grade si ce programe de masina de spalat trebuie sa folosesti pentru ele

Țesaturi si programe de spalare

Programele de spalare care trebuie utilizate, in functie de material si de temperatura.

Haine sensibile

  • spalati in apa rece la 30 de grade Celsius pentru a proteja tesatura;

Articole de imbracaminte din bumbac si sintetice

  • se spala in apa calduta la 40 de grade Celsius;

Articole de imbracaminte de culoare deschisa sau nespalate

  • se spala in apa calduta la 60 de grade Celsius;
Citește si...
Cum sa calcati hainele fara fier: sfaturi rapide si usoare

Țesaturi din bumbac alb sau colorat

  • program cu apa calda, intre 90 si 95 de grade Celsius. Aceste tesaturi sunt rezistente la fierbere, motiv pentru care acest tip de imbracaminte poate fi spalat la temperaturi foarte ridicate.

Alte sfaturi utile

Fiecare ciclu de spalare este conceput pentru a curata eficient hainele. Iata recomandarile noastre pentru o spalare eficienta:

  • cititi cu atentie eticheta si programati masina de spalat astfel incat aceasta sa nu deterioreze tesaturile in timpul spalarii automate;
  • alegeti programul potrivit pentru hainele dumneavoastra; in caz contrar, masina de spalat va consuma prea multa apa si electricitate;
  • nu supraincarcati masina de spalat; Respectati instructiunile producatorului in ceea ce priveste nivelul de incarcare a hainelor. In caz contrar, hainele vor fi spalate, dar nu vor fi curatate eficient.
Locuința ta
Locuința ta
Locuinta ta.ro abordează o gamă largă de subiecte care vizează confortul și frumusețea casei tale. De la sfaturi practice până la inspirație creativă, acoperim subiecte precum designul interior, grădinărit, bricolaj, sănătate, welness, rețete culinare și îngrijirea animalelor de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...