Casa și GrădinaCum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere

Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere

Mirosurile neplăcute emanate din mașinile de tocat resturi menajere reprezintă o problemă des întâlnită în bucătăriile dotate cu un astfel de dispozitiv. Acestea sunt foarte convenabile pentru eliminarea resturilor alimentare, însă pot degaja mirosuri puternice dacă nu sunt întreținute corespunzător. În acest articol vom discuta despre cauzele apariției mirosurilor neplăcute și vom prezenta cele mai eficiente metode de eliminare a lor.

Ce cauzează mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere

Mașinile de tocat resturi menajere sunt create pentru a sfărâma resturile alimentare moi, permițându-le să fie eliminate prin scurgere. Printre acestea se numără cojile de fructe, resturi de carne gătită sau chiar oase mici. Însă dacă mașina de tocat nu este curățată în mod regulat, resturile alimentare și reziduurile rămase se vor lipi de pereții interiori.

În timp, resturile alimentare se vor descompune, eliberând mirosuri puternice. Apoi, mirosul de fructe, legume sau carne putrezite va emană din scurgere, răspândindu-se treptat în aer. Chiar și după o simplă clătire, pot rămâne bucăți de alimente blocate care vor putrezi și vor mirosi urât.

Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere
Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere 3

Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere

Când folosim mașina de tocat, este recomandat să lăsăm apa rece să curgă pentru a ajuta la eliminarea resturilor alimentare și pentru a clăti interiorul dispozitivului. Dacă totuși apar mirosuri neplăcute, trebuie luate măsuri de curățare și deodorizare a aparatului.

Citește si...
De ce să-ți verifici constant centrala termică pe gaz și cum să o întreții corect

Oțet și bicarbonat de sodiu

Una dintre cele mai simple metode de curățare și deodorizare a mașinii de tocat este folosirea oțetului alb și a bicarbonatului de sodiu. Începeți prin a adăuga un sfert de cană de bicarbonat în mașină, apoi turnați o cană de oțet alb. Combinația celor două ingrediente acționează pentru a elimina bacteriile și germenii care cauzează mirosurile neplăcute și îndepărtează depunerile minerale de pe pereții interiori ai mașinii.

Lăsați amestecul să acționeze timp de 5-10 minute, perioadă în care oțetul și bicarbonatul vor „curăța” eventualele resturi alimentare rămase. După 10 minute, clătiți mașina de tocat cu apă rece.

Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere
Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din mașina de tocat resturi menajere 4

Gheață și sare

Apa rece ajută la lubrifierea cuțitelor și la eliminarea reziduurilor alimentare. Sarea și gheața pot fi folosite în același scop, pentru curățare și deodorizare. Sarea neutralizează mirosurile, în timp ce gheața îndepărtează murdăria lipită. În plus, bucățile de gheață ajută la ascuțirea cuțitelor, reducând cantitatea de resturi prinse între ele.

Turnați câteva cuburi de gheață în mașină, apoi adăugați o mână de sare. Porniți mașina de tocat pentru a sfărâma gheața și a împrăștia sarea în interior. Repetați procedura dacă persistă mirosurile neplăcute.

Coji de portocale sau lămâi măcinate

Nu este recomandat să aruncați coji întregi de portocale sau lămâi în mașina de tocat, deoarece acestea pot bloca cuțitele sau înfunda scurgerea. Însă cojile măcinate pot curăța și deodoriza eficient dispozitivul. Alegeți portocalele sau lămâile pe care le aveți la îndemână sau optați pentru un anumit tip de fruct dacă doriți un miros specific.

Cojile de citrice trebuie măcinate mărunt înainte de a le introduce în mașină. Lăsați apa rece să curgă, apoi adăugați cojile de citrice măcinate în timp ce mașina de tocat este pornită. Uleiurile din coji vor elimina bacteriile și ciupercile care provoacă mirosurile neplăcute.

Citește si...
Vopselele pentru lemn de exterior - Ghid complet și sfaturi Eficiente

Perii speciale pentru curățare

O altă metodă de îndepărtare a mirosurilor este curățarea fizică a interiorului mașinii de tocat. Nu introduceți niciodată mâna în mașină, însă o puteți curăța cu o perie specială pentru sticle și detergent lichid de vase.

Mai întâi, deconectați mașina de tocat de la curent. Aplicați puțin detergent lichid pe peria pentru sticle și introduceți-o în mașină. Folosiți peria pentru a freca interiorul și a îndepărta resturile alimentare. Apoi, clătiți bine cu apă rece, reconectați mașina la curent și reporniți dispozitivul.

Concluzie

Mirosurile neplăcute emanate din mașinile de tocat resturi menajere pot fi extrem de deranjante. Dar prin metode simple, bazate pe ingrediente precum oțet, bicarbonat de sodiu, gheață, sare sau coji de citrice putem scăpa de această problemă. Curățarea fizică periodică cu o perie specială ajută și ea la menținerea unui miros plăcut în bucătărie. Testați aceste soluții pentru a vă bucura din nou de confortul unei mașini de tocat fără mirosuri neplăcute!

Neacsu Sergiu
Neacsu Sergiuhttps://www.epardoseli.ro
După o lunga cariera ca si consilier de vânzări la Leroy Merlin Spania, si-a descoperit pasiunea pentru subiecte DIY si Home Garden. S-a reinventat ca jurnalist si are o experiență de peste 15 ani în scrierea de articole din domeniu. Sergiu știe cum să prezinte informații complexe într-un mod ușor de înțeles care acoperă o gamă largă de subiecte, de la curățenie și organizare casnică la sfaturi de bricolaj. Sergiu scrie regulat pentru siteuri de specialitate și organizează ateliere de organizare casnică. Articolele sale sunt apreciate pentru claritate și abordarea inovativă. Colaborează cu succes cu siteuri precum epardoseli.ro, lotusdecor.ro, tdf.ro, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...