Casa și GrădinaEști pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana

Ne-am surprins gândindu-ne că îi privăm în mod complet nemeritat de atenție pe proprietarii de case particulare și cabane de țară. Așa este – cei mai mulți dintre noi aleg orașele mari pentru a trăi. Dar să fim sinceri: dacă s-ar ivi o astfel de oportunitate, am opta pentru o reședință permanentă într-un sat de cabane de țară? Se pare că răspunsul va fi da!

Există multe avantaje ale vieții „independente” suburbane. Aer curat, natură uimitoare, apă de izvor. Dar există și o mulțime de dezavantaje: de cele mai multe ori trebuie să vă bazați pe propriile forțe. Mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea și întreținerea casei tale. Perioada de dinaintea iernii are propriile sale specificități – sunt multe de pregătit, multe de făcut înainte de prima zăpadă.

Organizați-vă mobilierul de exterior.

Dacă este necesar, curățați-o și împăturiți-o într-o ordine „depozitată”. Există o oportunitate – puneți ceva deoparte pentru depozitare într-un șopron, garaj sau aduceți-l în casă. Acoperiți ceva cu o prelată sau o altă acoperire impermeabilă. Protejați-vă și acoperitoarele de podea de posibila apariție a petelor de rugină: iernile noastre sunt renumite pentru veșnicele lor temperaturi apropiate de zero grade Celsius.

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 9

Întrețineți și depozitați echipamentul de grădinărit.

Curățați-vă sapa, lopata, grebla și alte echipamente de murdărie. Întrețineți și păstrați-vă motocultoarele și mașinile de tuns iarba conform recomandărilor producătorilor. Scopul este să scoateți echipamentul primăvara și să îl porniți după hibernare ca și cum nu ar fi existat niciodată.

Citește si...
Diagnosticarea și remedierea scurgerilor de la robinetele din casă
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 10

Curățați jgheaburile și gurile de scurgere.

Este o idee bună să vă urcați pe acoperiș și să examinați starea de fapt cu ochi de maestru. Acum încă mai este o cădere abundentă de frunze (mai ales în regiunile centrale ale Rusiei), jgheaburile și gurile de scurgere pot fi înfundate cu frunze, crenguțe mici și alte resturi mici. În aceste zile și săptămâni va trebui să munciți din greu și să vă urcați pe acoperiș de mai multe ori – altfel „Eurowinterul” va avea o perioadă foarte dificilă.

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 11

Întrețineți și curățați piscina.

Dacă aveți o piscină „de camping” cauciucată de mari dimensiuni, nicio problemă. Doar trimiteți-o pentru depozitare pe termen lung în mod corect: de preferință în interior, presărată cu pudră de talc (sau urmând instrucțiunile producătorului). Curățați piscina staționară cât mai temeinic posibil (opțional, cu ajutorul specialiștilor). Pregătiți robinetele și alte instalații sanitare pentru utilizarea pe timp de iarnă. În primul rând, izolați-le pentru a evita reparațiile costisitoare în primăvară.

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 12

Spălați ferestrele.

Nu neglijați această procedură – este întotdeauna mai bine să intrați în iarnă cu o curățenie exemplară. Experții recomandă, de asemenea, îndepărtarea plasei de țânțari. De regulă, acestea sunt fabricate din plastic destul de fragil care se fisurează la frig. Dacă locuiți într-o zonă cunoscută pentru vânturile puternice și furtunile sale, luați în considerare obloanele.

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 13

Efectuați o inspecție exterioară și interioară a locuinței dumneavoastră.

Dacă nu sunteți foarte versat în aceste aspecte, nu contează. Puneți-vă de acord cu un vecin mai experimentat sau apelați la specialiști (sperăm că nu ați pierdut contactul cu constructorii casei sau cabanei dumneavoastră). Inspectați casa pentru a vedea dacă există posibile daune de orice fel – acoperișul, pereții și fundația. Gândiți-vă cum să vă protejați casa de infestările de rozătoare din timpul iernii. Acordați o atenție deosebită funcționalității sistemului de încălzire – veți avea nevoie de un specialist „specializat”. Cazanul pe gaz trebuie întreținut cu cea mai mare atenție.

Citește si...
Spălarea vaselor eficient și corect - Sfaturi pentru o curățenie reușită

Șemineul va necesita, de asemenea, atenție – probabil că nu ați refuzat să instalați un astfel de lux din viața și serialele de televiziune „străine”. Priveliștea unui foc deschis și sunetul lemnului care trosnește este o plăcere incomparabilă, mai ales iarna. Dar și coșul de fum și hota trebuie să fie întreținute!

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 14

Decolmatarea spațiului.

Unii proprietari de locuințe sunt excesiv de acaparatori. Ca și cum, totul va fi util la fermă, nimic nu se va irosi, există și locuri de depozitare – un etaj subteran, un șopron și un garaj. Așa este, dar este ușor să devii copleșit de dezordine și haos, chiar dacă ai un șopron sau un garaj. Sfatul nostru preferat: ar trebui să existe un anumit sistem în toate.

Regula „nu acumulați gunoi” este relevantă și în gospodăriile private. Acum, la sfârșitul toamnei, este un moment excelent pentru a inspecta atât casa, cât și dependințele. Scăpați de dezordinea și gunoiul inutil. Aruncați ceva, dar vecinii dvs. vor lua cu plăcere ceva pentru ei.

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 15

Întrețineți grădina și terenul de grădină.

Înțelegem că trei propoziții nu sunt suficiente aici. Dar gândiți-vă totuși cum să protejați pomii fructiferi (ornamentali) și arbuștii. Săpați straturile, treceți gazonul și straturile de flori pe modul „iarnă” (în cazul în care nu vom avea niciodată un strat stabil de zăpadă), luați alte măsuri pentru a vă păstra grădina. Plantele perene vor necesita multă atenție suplimentară.

Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana
Ești pregătit de iarnă? Cum să-ți protejezi casa sau cabana 16

Și aceasta, dragi proprietari de case, nu este o listă completă a urgențelor dumneavoastră „pre-iarnă”. Întreținerea instalației electrice, a sistemului climatic, a detectoarelor de incendiu și de fum este, de asemenea, costisitoare. Și dacă conduceți animale, atunci este loc să mai scrieți încă o duzină de articole aici. Vă mai doriți viața la țară, dragi orășeni? Trebuie să începeți de undeva!

Citește si...
Cum să scapi de mirosul neplăcut din pantofi - soluții eficiente
Neacsu Sergiu
Neacsu Sergiuhttps://www.epardoseli.ro
După o lunga cariera ca si consilier de vânzări la Leroy Merlin Spania, si-a descoperit pasiunea pentru subiecte DIY si Home Garden. S-a reinventat ca jurnalist si are o experiență de peste 15 ani în scrierea de articole din domeniu. Sergiu știe cum să prezinte informații complexe într-un mod ușor de înțeles care acoperă o gamă largă de subiecte, de la curățenie și organizare casnică la sfaturi de bricolaj. Sergiu scrie regulat pentru siteuri de specialitate și organizează ateliere de organizare casnică. Articolele sale sunt apreciate pentru claritate și abordarea inovativă. Colaborează cu succes cu siteuri precum epardoseli.ro, lotusdecor.ro, tdf.ro, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...