Casa și GrădinaTransformați dulapul de sub scări într-un spațiu de depozitare funcțional

Transformați dulapul de sub scări într-un spațiu de depozitare funcțional

Dulapurile de sub scări sunt deseori trecute cu vederea și utilizate doar pentru a arunca diverse lucruri, fără niciun sistem real de organizare. Cu toate acestea, dacă acorzi puțină atenție acestui spațiu, îl poți transforma într-o zonă de depozitare foarte utilă.

De ce să organizezi dulapul de sub scări

Există câteva motive pentru care ar trebui să acorzi atenție organizării dulapului de sub scări:

  • Folosești un spațiu care de multe ori este irosit. Dulapurile de sub scări au un volum generos și sunt adesea ignorate. Organizându-l, obții spațiu suplimentar de depozitare.
  • Adaugi funcționalitate casei tale. În funcție de nevoile tale, poți transforma dulapul într-un spațiu pentru haine, decoruri de sărbători, provizii sau orice altceva.
  • Păstrezi ordinea și știi unde se află lucrurile. Un dulap organizat te scutește de căutări istovitoare atunci când ai nevoie de ceva anume.
Transformați dulapul de sub scări într-un spațiu de depozitare funcțional
Transformați dulapul de sub scări într-un spațiu de depozitare funcțional 3

Pregătirea dulapului pentru organizare

Înainte de a începe organizarea propriu-zisă, dulapul trebuie pregătit. Iată cum poți face asta:

  • Scoate tot din dulap, inclusiv rafturile și accesoriile existente. Curăță temeinic interiorul dulapului cu produse speciale pentru curățarea pereților și a podelei.
  • Verifică dacă există deteriorări cum ar fi găuri sau urme pe pereți și repară-le, umplându-le și vopsind peste ele. Poți vopsi tot interiorul dulapului pentru un aspect nou.
  • Elimină lucrurile de care nu mai ai nevoie. Sortează articolele scoase din dulap și păstrează doar ce vei folosi cu adevărat.
Citește si...
Baie ordonată: 8 pași simpli pentru organizarea eficientă chiar și în spații mici

Alegerea scopului dulapului

În funcție de locația dulapului în casă, vei alege ce vei depozita în el. Dacă este lângă intrare, poate fi un spațiu pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. În altă parte, poate fi o cămară, un spațiu pentru unelte, decoruri sau altceva, în funcție de nevoile tale.

Evaluarea spațiului disponibil

Măsoară înălțimea, lățimea și adâncimea dulapului. Vei putea astfel determina ce tip de rafturi, sertare sau alte accesorii de organizare se potrivesc spațiului tău.

Folosește eficient toată suprafața: de la podea până aproape de tavan. Măsurătoarea te va ajuta să alegi mobilierul potrivit care să se încadreze perfect în dulap.

Crearea sistemului organizatoric

Folosește partea din spate a dulapului pentru lucrurile mai puțin accesate. Pe laterale, montează rafturi sau rafturi plutitoare, lăsând spațiu suficient pe podea.

Agață cârlige sau suporturi pe pereții laterali, pentru a crește capacitatea de depozitare. Folosește și interiorul ușii, pe care poți pune rafturi sau diverse organizatoare.

Grupează obiecte similare și folosește cutii, coșuri, sertare etichetate pentru a ști întotdeauna unde se află fiecare lucru.

Transformați dulapul de sub scări într-un spațiu de depozitare funcțional
Transformați dulapul de sub scări într-un spațiu de depozitare funcțional 4

Umplerea dulapului și menținerea ordinii

Umple dulapul în mod logic, începând cu lucrurile mai puțin folosite în spatele rafturilor. Apoi, treptat, așază obiectele de care ai nevoie mai des în față, la îndemână.

Pentru a menține ordinea, returnează întotdeauna lucrurile la locul lor. Verifică periodic să nu se adune lucruri de care nu mai ai nevoie și fă ordine atunci când este cazul.

Concluzie

Organizarea dulapului de sub scări este o modalitate excelentă de a folosi eficient un spațiu adesea neglijat. Cu puțin efort și câteva accesorii potrivite, poți crea zone de depozitare funcționale, indiferent de nevoile tale. Investește timp în organizarea initială și bucură-te pe termen lung de confortul unui spațiu de depozitare bine structurat.

Citește si...
Cum să păstrezi corect ceapa până la următoarea recoltă
Neacsu Sergiu
Neacsu Sergiuhttps://www.epardoseli.ro
După o lunga cariera ca si consilier de vânzări la Leroy Merlin Spania, si-a descoperit pasiunea pentru subiecte DIY si Home Garden. S-a reinventat ca jurnalist si are o experiență de peste 15 ani în scrierea de articole din domeniu. Sergiu știe cum să prezinte informații complexe într-un mod ușor de înțeles care acoperă o gamă largă de subiecte, de la curățenie și organizare casnică la sfaturi de bricolaj. Sergiu scrie regulat pentru siteuri de specialitate și organizează ateliere de organizare casnică. Articolele sale sunt apreciate pentru claritate și abordarea inovativă. Colaborează cu succes cu siteuri precum epardoseli.ro, lotusdecor.ro, tdf.ro, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...