Design și Amenajare5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești...

5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești – dar arată uimitor

Renovarea casei poate părea o sarcină copleșitoare, mai ales atunci când vine vorba de alegerea culorilor potrivite pentru pereți. Deși albul sau nuanțele neutre sunt întotdeauna opțiuni sigure, uneori merită să ieși din zona de confort și să încerci ceva nou.

Există o mulțime de culori de vopsea neașteptate care pot transforma complet o cameră, adăugând personalitate și farmec. Aceste nuanțe sunt adesea trecute cu vederea, dar designerii de interior susțin că pot arăta uimitor dacă sunt folosite cu încredere.

Iată 5 astfel de culori de vopsea subevaluate, pe care merită să le iei în considerare pentru următorul tău proiect de renovare:

Verdele închis

Una dintre culorile care a câștigat popularitate în ultimii ani este verdele închis, în nuanțe precum verdele pădurii sau verdele muschiului. Deși pare o alegere îndrăzneață, experții în design susțin că este extrem de versatilă.

„Am văzut oameni folosind verdele închis în dormitoare, băi, pe mobilier sau în birouri – practic oriunde” spune Nicole Gibbons de la Clare Paint. „Culoarea transmite un sentiment de calm și echilibru.”

Dacă vrei să încerci verdele închis, alege nuanțe precum Deep Dive sau Green Smoke. Vor adăuga un plus de drama oricărui spațiu.

5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești - dar arată uimitor
5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești - dar arată uimitor 4

Roz

Deși rozul milenial a fost o modă acum câțiva ani, se pare că rozul în diferite nuanțe este aici pentru a rămâne.

„Chiar dacă a fost un trend, rozul este încă popular” explică Gibbons. „Culori precum Wing It sau Sweet Pea de la Clare Paint demonstrează că rozul poate fi în același timp jucăuș și sofisticat.”

Citește si...
Cum să decorezi casa în stilul englezesc cottage

Dacă ești încântat de roz, încearcă să îl folosești într-o baie, dressing room sau chiar într-un birou pentru un plus de căldură și feminitate.

5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești - dar arată uimitor
5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești - dar arată uimitor 5

Roșu și mov

Roșul și movul sunt considerate culori îndrăznețe, dar designerii susțin că pot avea un impact vizual puternic și pot aduce un plus de căldură unei camere.

„Ne plac foarte mult roșul și movul!” spune Sarah Stacey, designer de interior. „Deși la început clienții se tem de ele, important este să găsești nuanța potrivită și să le combini armonios.”

Ea recomandă nuanțe intense, precum Red Pepper sau Plum Perfect care dau un plus de personalitate oricărui spațiu. „Am făcut o dată o bucătărie complet în roșu și a ieșit superb.”

Albastru închis

Conform statisticilor de la Clare Paint, albastrul navy este una dintre culorile de top în prezent.

„Albastrul profund este o culoare care nu se demodează niciodată” spune Gibbons. „Nuanțe ca Midnight Blue sau Nautical Navy sunt îndrăznețe dar totodată senine și versatile.”

Albastrul închis merge foarte bine într-o cameră de zi sau dormitor, dând un aer relaxant și sofisticat. Încearcă-l într-o cameră pentru oaspeți dacă ți se pare prea întunecat.

5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești - dar arată uimitor
5 Culori de vopsea pe care nu te-ai gândi să le folosești - dar arată uimitor 6

O nuanță personalizată

Dacă nu găsești culoarea perfectă, ia în considerare să o personalizezi, pentru intensitatea dorită.

„Unul dintre trucurile noastre preferate este să alterăm saturația unei culori, pentru a obține o versiune mai pală sau mai intensă” explică designerul Audrey Scheck.

De exemplu, poți cere furnizorului de vopsele să mărească intensitatea movului pentru tâmplărie, astfel încât să contrasteze cu movul deschis de pe pereți. Doar ceri ajustarea formulei înainte de amestecare.

Citește si...
14 Idei de camere de oaspeți care le vor face șederea mai confortabilă

Concluzie

Alegerea culorilor pentru decorarea casei poate părea intimidantă la început. Dar merită să ieși din zona de confort și să încerci nuanțe neașteptate precum verdele închis, rozul, roșul sau albastrul navy.

Designerii susțin că aceste culori subevaluate pot transforma complet o cameră, adăugând un plus de personalitate, drama și farmec. Așadar, nu te teme să fii îndrăzneț la următorul proiect de renovare. Rezultatele te vor surprinde placut!

Distracție placută la alegerea culorilor și redecorare! Aștept părerile și sugestiile voastre în comentarii.

Roxana ID
Roxana IDhttps://roxanaid.ro/
Roxana, fondatoarea RoxanaID.ro, este designer de interior și scriitoare pasionată de articole de design interior. După ce a studiat economia la Universitatea George Bacovia din Bacău și după o carieră de 5 ani în domeniul economic, și-a descoperit o nouă pasiune și s-a îndreptat către designul de interior. Pe site-ul ei, roxanaID.ro, publică articole informative despre design interior, abordând subiecte precum tendințe și tehnici de design, stiluri de amenajare și sfaturi pentru decorarea diferitelor spații. Articolele ei sunt variate și detaliate, adresându-se celor pasionați de design interior. Colaborează cu succes cu epardoseli.ro și cu arhitecți și designeri de renume din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...