Mobilierul de baie Feng shui poate transforma camera intr-o oaza de relaxare si un mediu care promoveaza energia pozitiva. Este important sa combinati ideile de design cu elemente de design adecvate. Aici veti gasi o serie de idei de design feng shui pentru baie, reguli de urmat si cateva secrete de design.
Baia este considerata a fi una dintre cele mai dificil de decorat camere din casa. Odata ce va decideti sa va decorati baia in stil Feng Shui, procesul poate deveni si mai dificil. Dar si mai creativ si mai provocator. Acest lucru se datoreaza faptului ca principiile de design interior ale Feng Shui pot face ca spatiul din baie sa fie si mai placut si mai relaxant.
Daca doriti sa proiectati baia in conformitate cu principiile Feng Shui, trebuie sa conectati interiorul cu natura care propaga aceasta idee. In acelasi timp, toate elementele de design pe care le integrati pot atrage energia pozitiva Qi, considerata un factor favorabil pentru bunastare, prosperitate si fericire.
Designul baii Feng shui
La proiectarea unei bai feng shui trebuie respectate o serie de reguli stricte. Doar daca le respecti, in design si nu numai, poti fi sigur ca energia din incapere este buna. Iata care sunt cele mai importante reguli pentru amenajarea baii feng shui.
Pozitionarea este importanta
Pozitionarea baii in suprafata casei este extrem de importanta si decisiva in conceptul Feng Shui. Deoarece baia este dedicata elementului de design „apa”, ar trebui sa fie amplasata in mod ideal in partea de nord a casei. Sau cel putin la o distanta considerabila de intrarea principala a casei pentru a atrage energia pozitiva.
Se considera ca o baie situata in centrul casei atrage energie negativa.
Daca baia nu se afla neaparat in partea de nord, principiile feng shui ofera o serie de solutii pentru a atrage energia.
Usa de la baie trebuie vopsita in rosu pentru a atrage energia pozitiva si apoi acoperita cu o oglinda pentru a actiona ca o poarta. Usa trebuie sa ramana intotdeauna inchisa.
Canalele de scurgere din baie sunt la fel de importante in conceptul chinezesc. Prezenta lor vizibila semnifica dezechilibru si lipsa de armonie. Se recomanda sa se puna capace de plastic peste ele si sa se puna mereu capacul vasului de toaleta.
In cazul in care robinetele sunt sparte si apa curge constant, este indicat sa le inlocuiti. Ideile Feng Shui pentru baie spun ca apa care picura inseamna pierderi materiale si ca se pierde energia buna.
Materiale, culori si echilibru
In principiu, principiile Feng Shui inseamna un echilibru al celor cinci elemente: Apa, Foc, Pamant, Metal si Lemn. In baie, elementul apa predomina, asa ca echilibrul trebuie restabilit prin intermediul altor elemente: Lumina, plantele, obiectele, accesoriile, de obicei aurii, culori calde, prosoapele si covoarele de asemenea aurii.
Materialele naturale, cum ar fi lemnul, metalul, piatra, bambusul sau ceramica, sunt potrivite pentru amenajarea unei bai Feng Shui. Din acest motiv, mobilierul de baie trebuie sa fie realizat din materiale naturale pentru a pastra energia pozitiva din aceasta incapere.
Contrar credintei populare, principiile feng shui sfatuiesc sa nu se foloseasca culoarea albastra in baie. Elementul specific incaperii, apa, este suficient, astfel incat ordinea din aceasta camera trebuie sa fie echilibrata de alte elemente. Sunt recomandate culorile naturale, aprinse sau pamantii, cum ar fi rosu, galben, portocaliu sau verde.
Obiecte Feng shui pentru baie
Anumite obiecte au o semnificatie speciala in acest concept si pot avea o influenta pozitiva asupra atmosferei unei incaperi.
Cristalele pot fi o buna sursa de energie pozitiva atunci cand se proiecteaza o baie feng shui. Ele pot fi plasate oriunde in baie, chiar si pe tavan.
Iluminatul este foarte important in acest design. Nu ar trebui sa existe niciun corp intunecat in baie, asa ca trebuie sa iluminati camera in mod corespunzator. Folositi benzi LED, lampi de podea sau lampi de podea.
Clopotele de vant disperseaza energia negativa si pot fi un centru de atractie in designul baii. Nu le pozitionati deasupra usii sau deasupra unei arcade.
Pe langa efectul sau de marire a camerei, oglinda poate atrage si energia pozitiva. Este recomandabil sa aveti o oglinda mare si sa nu o plasati langa vasul de toaleta. Se crede ca energia pozitiva dispare la propriu prin scurgere.
Curatenie si ordine
O camera dezordonata si dezorganizata nu va atrage energie pozitiva. Curatenia din baie este, de asemenea, foarte importanta pentru o atmosfera primitoare si revigoranta.
Daca dulapurile sau rafturile nu sunt folosite, aruncati-le pentru a evita aglomerarea spatiului. Daca baia are o fereastra de ventilatie, asigurati-va ca fereastra si pervazul sunt mereu curate. Geamurile murdare inseamna feng shui negativ.
Sfaturi pentru proiectarea feng shui in baile moderne
In cele din urma, trebuie sa stii ca, pe langa mobilier, si atmosfera din baie este importanta pentru a atrage energiile bune. Iata ce poti face in acest sens:
- Folositi intotdeauna prosoape si halate de baie moi si pufoase.
- Creati un playlist relaxant pentru baie.
- Alegeti un comutator pentru a regla intensitatea luminii din baie.
- Țineti la indemana saruri de baie, lumanari parfumate si uleiuri esentiale
- Decorati baia feng shui cu plante verzi rezistente la umiditate. Puteti integra si plante din plastic in amenajare. Evitati plantele cu spini sau tepi, deoarece acestea aduc energie negativa in incapere.