Indepartarea urmelor de calcar de pe cabina de dus poate parea o sarcina dificila, insa exista solutii simple si eficiente chiar la indemana ta. Otetul, lamaia si bicarbonatul de sodiu sunt aliatii tai in lupta impotriva depunerilor minerale persistente.
Apa dura, bogata in minerale precum calciul si magneziul, este cauza principala a formarii petelor de calcar pe suprafetele din baie. Desi inofensiva pentru sanatate, acumularea in timp a acestor depuneri poate afecta aspectul estetic al cabinei de dus si chiar deteriora sticla.
Iata cateva pasi simpli pentru a readuce stralucirea cabinei tale de dus:
Descalcificarea cabinei de dus: otet si bicarbonat de sodiu
Pune niste otet intr-un recipient si pulverizeaza-l peste tot in cabina de dus. Lasati otetul sa actioneze timp de cel putin zece minute. Otetul nu ataca sticla din cabina de dus si poate fi folosit si in combinatie cu apa.
Luati apoi un burete cu bicarbonat de sodiu pe el si frecati bine cabina cu miscari circulare pe toata suprafata.
Bicarbonatul de sodiu va actiona ca un agent abraziv, in timp ce otetul va dizolva calcarul si tartrul. Clatiti cabina de dus cu apa si stergeti geamurile cu o carpa din microfibre. Daca doriti sa faceti ferestrele sa straluceasca din nou, le puteti curata si cu un detergent pentru ferestre.
Pentru a indeparta calcarul din cabina de dus: o jumatate de lamaie
Și o lamaie poate ajuta. Taiati-o in doua si presarati-o cu bicarbonat de sodiu. Frecati-o cu grija pe geamul de dus si lasati-o sa actioneze. Acidul din lamaie formeaza o spuma cu bicarbonatul si indeparteaza calcarul.
Dupa curatare, puteti folosi uleiul esential cu aroma dorita pentru a curata bine ferestrele. Uleiul va impiedica formarea apei pe geamurile cabinei.
Curatarea calcarului din cabina de dus: alcool de uz casnic.
Alcoolul de frecat este una dintre cele mai puternice substante de curatare. Indeparteaza petele de calcar fara a ataca materialul interior.
Pur si simplu pulverizati alcool de frecare pe suprafata cabinei de dus, pe pereti si in cada. Apoi lasati alcoolul sa actioneze timp de cateva minute. Clatiti la final cu apa calduta si stergeti cu o carpa orice pata incapatanata.
Nu in ultimul rand, pentru a preveni aparitia petelor de calcar pe cabina de dus, aceasta operatiune de intretinere trebuie efectuata periodic. Sau, daca urmele persista, dupa fiecare utilizare a incintei.