Design și AmenajareElemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale

Elemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale

Uneori, să îți decorezi casa într-un stil care să te reprezinte și care să semene cât mai mult cu ceea ce ai în minte poate fi extrem de provocator. Dacă nu ești designer de interior cu experiență, este oarecum normal să apară și frustrări. Îți poți dori ceva, dar poate nu se încadrează vizual în stilul majoritar. Sau poate, dimpotrivă, arată bine, dar nu este util.

Așadar, pentru a te ajuta să armonizezi utilul cu plăcutul într-o manieră cât mai la îndemână, îți propunem să urmărești în continuare acest material.

Personalizarea casei cu obiecte… mai puțin personale

Nu este atât de greu să dai o notă personală casei (sau oricărui alt spațiu, de altfel) atunci când introduci elemente care îți aparțin. E vorba despre acele lucruri ale tale, care clar vor oferi un suflu intim spațiului. Indiferent că alegi să afișezi colaje din vacanțe, picturi ale copiilor sau certificate și diplome de merit… este clar că aceste obiecte vor vorbi despre tine.

Totuși, cum poți să personalizezi casa fără aceste elemente?

Simplu: Pentru astfel de situații am pregătit pentru tine mai multe idei de decorare a peretelui din care sigur te vei putea inspira. Poți alege tapet, texturi naturale sau folii autoadezive. Important este să faci un pas în spate și să te gândești ce te reprezintă pe tine cel mai bine. Dacă ar fi să te definești ca o imagine din natură… ce ai fi?

Citește si...
Alegerea unei canapele în living - dimensiuni, stiluri și materiale

Dar dacă te-ai defini ca sunet, care ar fi cel mai apropiat zgomot care te-ar caracteriza? Și nu în ultimul rând… când vine vorba despre simțul tactil… ești mai curând atras de lucrurile reci sau de cele calde? Preferi o textură mai aspră sau una mai fină?

Definindu-te pe tine prin prisma simțurilor vei putea lua mult mai ușor o decizie în ce privește personalizarea spațiului de locuit sau de lucru, astfel încât să fie în acord cu tine.

Așadar, aceasta ar fi partea plăcută a amenajării.

Hai să vezi în continuare ce presupune partea utilă a amenajării interioare.

Elemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale
Elemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale 3

Personalizarea casei cu obiecte utile

În casă vei întâlni multe obiecte care – indiferent că vrei sau nu – trebuie să fie acolo pentru a-ți asigura o experiență de fiecare zi mai plăcută. Vorbim despre uși, geamuri, conducte, șamd. La unele poți alege să renunți… pe altele chiar le poți personaliza până în cel mai mic detaliu.

Datorită evoluției tehnologice și a înțelegerii tot mai profunde a personalității umane, designerii au reușit să creeze atât de multe opțiuni de customizare a spațiilor și lucrurilor încât chiar un obiect banal poate fi integrat în decor cu atât de multă subtilitate încât pare (și chiar este) o acțiune intenționată.

În orice caz, când vine vorba despre casele noi, trendul secolului este introducerea unui sistem de aerisire a casei încă din perioada de proiectare. Cel mai popular sistem este cel de ventilație cu recuperare de căldură. Acest lucru se datorează atât faptului că are o contribuție semnificativă la reducerea facturilor de căldură (iarna) și climatizare (vara) – asadar aduce economie semnificativă gospodăriilor – dar și faptului că este extrem de benefic pentru starea generală de sănătate.

Citește si...
Tot ce trebuie să știi despre betonul polisat

Cu un astfel de sistem de ventilație, aerul din casă este în permanentă mult mai curat și mai respirabil chiar și decât cel de afară.

Dar, dincolo de tot acest considerent practic, el prezintă și o latură plăcută: singurele elemente vizuale ale sale sunt grilele de ventilație.

În acest sens, producătorul sistemelor de ventilație profi-air, Frankische, în colaborare cu agenția Sieger Design a creat o gamă specială de obiecte decorative care să poată fi adaptate absolut oricărui stil de design interior. Este vorba despre Colecția Starline care cuprinde 39 de modele realizate utilizând materiale și tehnologii speciale, din care cu siguranță vei găsi și tu câte unul perfect pentru fiecare încăpere!

Așadar, iată că există modalități în care poți aduce o notă personală și dacă ești adeptul stilului minimalist și nu vrei prea multe obiecte în casă. Fie că vrei pereți simpli sau plini de culoare, goi sau încărcați cu rafturi și amintiri… atâta vreme cât optezi pentru un sistem de ventilație, grilele pot reprezenta acel element chic suplimentar, pe cât de util, pe atât de aspectuos!

Elemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale
Elemente decorative inovatoare care cresc confortul casei tale 4

Concluzie

Personalizarea casei poate părea o provocare, mai ales dacă nu ești designer de interior. Cu toate acestea, există multe modalități simple de a-ți imprima propriul stil și de a crea un spațiu care să te reprezinte.

Cheia este să găsești un echilibru între elementele decorative care îți plac ție și cele care sunt utile și funcționale. Jucându-te cu texturi, culori și materiale poți crea o ambianță personalizată fără prea multe obiecte care să te încurce. Iar prin alegerea unor sisteme moderne, cum ar fi ventilația cu recuperare de căldură, poți combina utilul cu frumosul.

Citește si...
Cum transformi o încăpere mică într-una spațioasă prin 6 trucuri ingenioase

Așadar nu te teme să fii creativ și să introduci în decor elemente care vorbesc despre tine. Cu puțină imaginație, orice casă poate deveni un spațiu care să te reprezinte și să îți ofere confort.

Întrebări frecvente

Cum aleg mobilierul potrivit pentru living, în functie de spațiu?

Alegerea mobilierului pentru sufragerie depinde de mai mulți factori, nu doar de spațiu. În primul rând, gândește-te la funcționalitate și cum vei folosi camera. Ai nevoie de loc pentru relaxare, servirea mesei sau pentru divertisment? Apoi, ia în calcul stilul casei tale – clasic, modern, retro etc. Măsoară spațiul disponibil și alege dimensiunile și forma mobilierului în consecință: canapele, fotolii, mese, dulapuri etc. Nu uita de circulații între piese. Optimizarea spațiului e cheia.

Ce culori se recomanda pentru peretii din living?

Culorile ideale în living depind de preferințe, dar și de luminozitatea camerei. Nuantele deschise precum alb, crem sau bej conferă senzație de spațiu și lumină. Albastrul deschis, verdele sau griul liniștesc. Maro încălzește atmosfera. Roșu aprins sau portocaliu stimulează. Negru, cenușiu închis pot îngusta camera. Alege maximum 2 culori, în nuanțe complementare, pentru un look armonios. Poți varia prin decoruri sau accesorii.

Ce plante de interior se potrivesc într-un living?

Plantele de interior recomandate în living sunt: ficusul, palmierul, feriga, iedera, crasula, aglaonema. Alegerea depinde de luminozitate, umiditate și spațiu. Plante mari (ficus, palmier) au nevoie de multă lumină. Feriga, iedera sau crasula prosperă la lumină moderată. Majoritatea plantelor preferă umiditate moderată. Pentru spații mici, alege varietăți compacte. Plantele cu frunze mari (ficus) dau senzație de spațiu. Suplimentează cu flori proaspete colorate în vaze.

Citește si...
Tendințe în mobilierul de baie 2023 - materiale, stiluri și soluții moderne

Ce obiecte decorative recomanzi pentru un living de dimensiuni medii?

Pentru un living mediu ca dimensiuni, obiectele decorative ideale sunt: tablouri, oglinzi, rafturi sauDraperii vaporoase, perne decorLumânări, ceasuri, vaze, statuete suprafețe de depozitare multifuncționale. Postere grafice sau abstracte, picturi în culori neutre. Oglinzi mari care reflectă lumina și măresc spațiul. Biblioteci, rafturi pe perete pentru cărți, decor. textile groase, în nuanțe naturale. Ceva verde – plante, ikebana. Obiecte mici cu caracter: ceas, vază, lumânare, cutii decorative. Evită aglomerarea.

Ce materiale/texturi se recomanda pentru decorarea unui living modern?

Pentru un living în stil modern, materialele și texturile ideale sunt: beton, metal, sticlă, piele, lemn. Betonul aduce un contrast industrial. Metalicul (aluminiu, oțel) dă un look grunge. Sticla, în special cea colorată, aduce efect artistic. Pielea naturală sau ecologică e top pentru mobilier și decor. Lemnul aduce căldură. Completează cu materiale raw (cărămidă, piatră) și texturi naturale (fibre, ratan). Covoarele grafice din lână. Materialele mate pentru un look minimalist.

Roxana ID
Roxana IDhttps://roxanaid.ro/
Roxana, fondatoarea RoxanaID.ro, este designer de interior și scriitoare pasionată de articole de design interior. După ce a studiat economia la Universitatea George Bacovia din Bacău și după o carieră de 5 ani în domeniul economic, și-a descoperit o nouă pasiune și s-a îndreptat către designul de interior. Pe site-ul ei, roxanaID.ro, publică articole informative despre design interior, abordând subiecte precum tendințe și tehnici de design, stiluri de amenajare și sfaturi pentru decorarea diferitelor spații. Articolele ei sunt variate și detaliate, adresându-se celor pasionați de design interior. Colaborează cu succes cu epardoseli.ro și cu arhitecți și designeri de renume din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...