Design și AmenajareNoul stil tradițional de decorare interioara

Noul stil tradițional de decorare interioara

In ultimii ani, tot mai multi oameni cauta un echilibru intre traditional si modern atunci cand vine vorba de decorarea interioara. Pe cand mobilierul si decoratiunile traditionale au o istorie bogata si pot fi foarte frumoase, uneori pot parea prea incarcate, intunecate si invechite atunci cand sunt prea dramatice.

Desi stilul modern are o senzație proaspăta si energica, uneori poate fi prea steril, lipsit de personalitate sau incomod pentru trai de zi cu zi. Din fericire, exista un compromis fericit intre aceste doua directii de design: stilul nou traditional. Acest amestec de vechi si nou celebrează tot ce e mai bun din ambele abordari, creand un aspect care este in acelasi timp atemporal si actualizat.

Noul stil tradițional de decorare interioara
Noul stil tradițional de decorare interioara 4

Caracteristici cheie ale noului stil traditional

Mobilier cu linii clasice, dar mai putine detalii ornamentale

In loc de mobilier traditional foarte ornamentat si incarcat, noul stil traditional pastreaza formele traditionale dar omite majoritatea detaliilor decorative care erau populare in trecut. Astfel, paturi, dulapuri si noptiere pastreaza linii clasice dar au un design simplu, fara picioare sculptate sau ornamente supraincarcate.

Accentul cade pe confort si calitatea materialelor, cum ar fi lemn masiv, piele naturala si tapiterii de calitate. Rezultatul este un mobilier cu un aer traditional dar cu o senzatie mai usoara si contemporana.

Citește si...
Alegerea Covorului PVC: Igienă și Design în Stomatologie

Covoare geometrice sau din fibre naturale in loc de covoare persane

In locul covoarelor orientale care definesc stilul traditional clasic, noul stil traditional aduce covorase cu imprimeuri geometrice, texturi naturale precum iuta sau fire vegetale. Acestea aduc un plus de culoare si textura fara sa fie supraaglomerate. Sisal, iarba de mare, lana, bumbacul si iuta sunt optiuni ideale, calde si primitoare. Imprimeurile geometrice moderne contrasteaza frumos cu mobilierul traditional.

Noul stil tradițional de decorare interioara
Noul stil tradițional de decorare interioara 5

Amestec ecletic de diferite epoci si stiluri

In timp ce traditionalul clasic implica mobilier dintr-o singura epoca, noul stil traditional combina piese traditionale cu unele contemporane si chiar retro intr-un mod ecletic. Intr-un dormitor nou traditional pot exista o comoda Art Deco langa un pat Victorian si o noptiera mid-century moderna. Aceasta abordare personalizata este mai relaxata decat un set traditional clasic „de-a gata”. Permite crearea unui intreg unic care reflecta preferintele actuale.

Perete cu lucrari de arta, nu doar un singur tablou impunator

In locul unei singure lucrari de arta formale agatate deasupra patului, asa cum era tipic traditional, noul stil implica un perete intreg acoperit cu lucrari de dimensiuni medii sau o galerie de arta. Se pot combina desene, picturi, fotografii intr-o compozitie dinamica.

Galeria poate acoperi peretele deasupra patului, comodei sau orice alt spatiu. Ofera o senzatie mai putin rigida si permite o expresie personala maxima prin arta.

Noul stil tradițional de decorare interioara
Noul stil tradițional de decorare interioara 6

Avantaje ale noului stil traditional

  • Pastreaza farmecul si eleganța clasica ale mobilierului traditional
  • Se simte totusi mai luminos, aerisit si actualizat
  • Mai usor de armonizat cu stiluri si piese de mobilier modern
  • Ofera posibilitati nelimitate de personalizare, nu un set rigid
  • Optiuni flexibile pentru lucrari de arta si decoratiuni interesante
Citește si...
Idei creative pentru un living colorat fără să investești mulți bani

Beneficii pentru proprietari

  • Echilibrul perfect intre traditional si modern
  • Permite pastrarea si integrarea pieselor traditionale de familie
  • Usor de redecorat in viitor daca se schimba preferintele
  • Un aspect classic dar proaspat, nu invechit sau depasit
  • Confortul stilului traditional cu un suflu nou, contemporan

Concluzie

Noul stil traditional de decorare interioara ofera ce e mai bun din decorul traditional si cel modern. Rezultatul este un aspect elegant, atemporal dar nu rigid sau învechit. Permite exprimarea personalitatii prin mixajul ecletic de stiluri si epoci. Este o optiune ideala pentru cei care adora farmecul clasic traditional dar vor si un aer relaxat, contemporan. Noul traditional, cum ii spune si numele, aduce traditia in prezent cu stil si gratie.

Roxana ID
Roxana IDhttps://roxanaid.ro/
Roxana, fondatoarea RoxanaID.ro, este designer de interior și scriitoare pasionată de articole de design interior. După ce a studiat economia la Universitatea George Bacovia din Bacău și după o carieră de 5 ani în domeniul economic, și-a descoperit o nouă pasiune și s-a îndreptat către designul de interior. Pe site-ul ei, roxanaID.ro, publică articole informative despre design interior, abordând subiecte precum tendințe și tehnici de design, stiluri de amenajare și sfaturi pentru decorarea diferitelor spații. Articolele ei sunt variate și detaliate, adresându-se celor pasionați de design interior. Colaborează cu succes cu epardoseli.ro și cu arhitecți și designeri de renume din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...