In Bucătărie15 Sosuri pentru coaste de porc grozave

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave

Coastele de porc sunt cel mai gustos atunci când sunt servite cu un sos care se potrivește perfect. Deși sosurile pe bază de roșii, miere sau muștar sunt excelente alegeri, există multe alte opțiuni savuroase. Am selectat 15 rețete care vor amplifica experiența gustativă a coastelor de porc prin combinații de condimente și arome surprinzătoare.

Indiferent dacă preferați sosurile dulci, picante, acrișoare sau umami, veți găsi ceva pe gustul vostru în selecția noastră. Vă invităm să explorați noile idei și să vă delectați cu coasta perfectă. Bucurați-vă de această experiență culinară plină de savoare!

1. Sos de muștar cu miere pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 16

Un clasic aromat care întotdeauna completează perfect coastele de porc.

Veți avea nevoie de: 2 linguri de miere, 2 linguri de muștar, 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de suc de lămâie, condimente.

Mod de preparare : Amestecați bine toate ingredientele pentru sos până când se omogenizează. Condimentați-l după gust.

Citește si...
3 Băuturi arăbești tradiționale pe care trebuie să le încercați

2. Sos tkemali pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 17

Prunele de cireșe sunt cele mai bune, dar puteți folosi orice prune dacă doriți.

Veți avea nevoie de: 1 kg de prune, 1 legătură de coriandru, 2 crenguțe de mentă, 1 lingură de hmeli-suneli, 1 căpățână de usturoi, sare, piper roșu iute.

Preparare : Umpleți prunele cu puțină apă, fierbeți-le până se înmoaie, scurgeți lichidul și frecați pulpa printr-o sită. Se pisează frunzele de mentă, usturoiul și coriandrul într-un blender. Adăugați-le la piureul de prune împreună cu condimentele. Fierbeți sosul până se îngroașă la foc mic.

3. Sos Sacebeli pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 18

Un reper al bucătăriei georgiene și unul dintre cele mai bune sosuri de roșii din lume.

Aveți nevoie de: Oțet de porumb, sos de legume, sos de cartofi, sos de cartofi, sos de cartofi și sos de carne: 1 cană de sos de roșii, 1/4 cană de apă, 3 căței de usturoi, 100 g de ajika, 3 g de pătrunjel, 3 g de coriandru, 1 g de mărar, condimente.

Preparare : Se toacă usturoiul și toate ierburile și se amestecă totul cu sosul de roșii, ajika și condimente după gust. Se diluează sacebeli cu apă până la consistența dorită.

4. Sos cremos de parmezan pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 19

În sosul gata preparat puteți adăuga niște ierburi tocate sau ierburi aromate.

Veți avea nevoie de: 1 lingură de unt, 3 căței de usturoi, 60 ml de vin alb sec, 240 ml de smântână 33-35%, 50 g parmezan, 120 ml de bulion, condimente.

Preparare : Prăjiți ușor usturoiul tocat în unt. Se toarnă vinul și se fierbe sosul timp de aproximativ 2 minute. Adăugați smântâna, bulionul, condimentele și parmezanul ras și fierbeți până când devine omogen și gros.

Citește si...
7 Alimente pentru a crește libidoul feminin

5. Sos de ciuperci pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 20

Acest sos gros și aromat va merge bine cu coastele de porc consistente.

Veți avea nevoie de: 300 ml smântână, 200 g ciuperci, 30 g unt, 20 g brânză tare, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de făină, condimente.

Mod de preparare : Tocați foarte mărunt ceapa, usturoiul și ciupercile și prăjiți-le aproape perfect în unt. Se adaugă făina și se amestecă. Se toarnă smântâna, se adaugă condimentele și brânza rasă și se fierbe sosul până se îngroașă.

6. Sos picant pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 21

Picanteria sosului variază independent, schimbând cantitatea de piper.

Veți avea nevoie de: 500 g roșii, 300 g ardei gras, 1-2 ardei iute roșu, 3 căței de usturoi, 1 linguriță de zahăr, condimente.

Preparare : Se curăță roșiile de pieliță și ardeii de semințe. Se macină toate ingredientele într-un blender până la omogenizare și se fierbe sosul timp de aproximativ 10-15 minute, după ce a dat în clocot, până se îngroașă.

7. Sos de soia și miere pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 22

Un astfel de sos se prepară cel mai bine în grăsimea care rămâne după ce ați prăjit carnea.

Veți avea nevoie de: Oțet de carne de vită și de oțet: 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de miere, 1 lingură de unt, 4 linguri de suc de lămâie, condimente.

Preparare : Se încălzește o tigaie cu ulei sau grăsime, se adaugă mierea și sosul de soia și se amestecă. Adăugați untul, sucul de lămâie și condimentele, iar sosul se fierbe câteva minute.

8. Sos de grătar pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 23

Ei bine, doar o variantă perfectă de sos pentru mâncăruri calde din carne!

Citește si...
Cum să frigeți friptura de vită perfectă, fragedă și suculentă - Ghid complet

Veți avea nevoie de: 300 g roșii, 50 g prune uscate, 1 lingură de zahăr, 10 g ardei iute, 4 căței de usturoi, condimente.

Preparare : Se înmoaie prunele uscate în apă clocotită timp de 5 minute și se taie mărunt. Se curăță și se taie mărunt roșiile, se toacă mărunt usturoiul și ardeiul iute. Se amestecă totul, se aduce la fierbere, se asezonează sosul și se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. Se amestecă cu un blender dacă se dorește.

9. Sos de vin pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 24

Sos de vin roșu aromat, care pune perfect în valoare coastele.

Veți avea nevoie de: 500 ml de vin roșu sec, 2 șalote, 1 legătură de pătrunjel, 40 g de unt, 1,5 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de făină, condimente.

Mod de preparare: Prăjiți șalota tocată în ulei de măsline până când devine aurie. Se toarnă vinul și aproximativ 150 ml de apă și se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Prăjiți separat făina în unt și adăugați-o treptat în ceapă, amestecând. Se condimentează sosul și se adaugă ierburile tocate.

10. Sos din ketchup și maioneză pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 25

Cel mai simplu sos din ingrediente care se găsesc cu siguranță în frigiderul tău.

Veți avea nevoie de: 1: 150 g ketchup, 150 g maioneză, 1 castravete, 3 căței de usturoi, ierburi aromatice, condimente.

Preparare: Tăiați fin sau dați pe răzătoare castravetele, tocați mărunt usturoiul și ierburile. Se amestecă toate ingredientele și se condimentează sosul după gust.

11. Sos de fructe de pădure pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 26

Un sos foarte rafinat, pe bază de coacăze negre și vin.

Aveți nevoie de: 250 g coacăze negre, coaja de la 1 lămâie, 150 g zahăr, 150 ml vin roșu sec, condimente, 4 frunze de mentă.

Citește si...
Rețeta originală a unei lasagna cu carne tocată

Preparare : Se toacă coacăzele negre într-un blender, se adaugă coaja de lămâie, zahărul, vinul și condimentele. Se aduce la fierbere și se fierbe sosul timp de 7-10 minute. Se adaugă menta tocată și se ia sosul de pe foc. Strecurați-l printr-o sită, dacă doriți.

12. Sos armean pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 27

Obții un sos aromat pe bază de pastă de roșii cu coriandru.

Aveți nevoie de: 70 g pastă de roșii, 100 ml apă, 20 g coriandru, 60 g ceapă, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de zahăr, sare și condimente fiecare, 10 ml ulei de măsline.

Preparare : Se toacă mărunt ceapa, usturoiul și coriandrul. Apoi se pisează ușor usturoiul și coriandrul într-un mortar, se adaugă ceapa și se amestecă cu uleiul de măsline. Adăugați pasta de tomate și condimentele și adăugați treptat apă până la consistența sosului dorit.

13. Sos de muștar pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 28

Cel mai adesea sosul de muștar se face cu miere, dar această rețetă fără ea.

Veți avea nevoie de: – Oțet de porumb: 2 linguri de muștar, 400 ml de bulion, 2 linguri de făină, 2 linguri de unt, 2 linguri de smântână, 1 lingură de suc de lămâie, 1 gălbenuș de ou, condimente.

Mod de preparare : Se prăjește făina în unt până se rumenește. Se toarnă bulionul, amestecând constant, se aduce la fierbere și se condimentează. Bateți gălbenușul de ou, muștarul, smântâna și sucul de lămâie cu un mixer până când devin pufoase. Se combină cu stocul și se fierbe împreună la foc mic, amestecând fără a aduce la fierbere. Se ia sosul de pe foc și se servește.

14. Sos de bere pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 29

Se dovedește mai bun pe bază de bere neagră, cu o aromă strălucitoare.

Veți avea nevoie de: 200 ml de bere, 1 ceapă, 1,5 linguri de făină, 30 ml de ulei vegetal, condimente.

Preparare : Tăiați și prăjiți ceapa în ulei până se rumenește. Adăugați făina și condimentele și amestecați. Se toarnă berea și se fierbe sosul timp de 3-4 minute la foc mic, amestecând.

15. Sos pe chefir pentru coaste de porc

15 Sosuri pentru coaste de porc grozave
15 Sosuri pentru coaste de porc grozave 30

Un sos alb și ușor care se potrivește armonios cu carnea de porc și coastele.

Aveți nevoie de: Oțet, sos de cartofi prăjiți și de oțet: 200 ml de chefir, 100 g smântână, 1 castravete, 1 buchet de verdețuri, 3 căței de usturoi, condimente.

Preparare : Radeți castravetele, tocați usturoiul și ierburile și amestecați totul cu smântână și chefir. Se condimentează sosul după gust și se servește.

Sara Iacob
Sara Iacobhttps://vavedem.ro/autor/sara-iacob/
Sara Iacob este o jurnalistă dedicată, specializată în nutriție și gătit, cu o experiență solidă în jurnalism și o educație aprofundată în domeniul alimentației sănătoase. Combinând pasiunea pentru gastronomie cu cunoștințele de nutriție, ea oferă articole și reportaje de înaltă calitate, furnizând informații precise și practice. Având și competențe de bucătar profesionist, Sara conduce ateliere de gătit și seminarii interactive, îndrumând familiile spre un stil de viață sănătos și echilibrat. Este cunoscută pentru abordarea sa accesibilă și practică, articolele ei ajutând la îmbunătățirea calității vieții cititorilor prin sfaturi utile legate de alimentație, gătit, și organizarea eficientă a vieții de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...