oamna este anotimpul perfect pentru a savura preparate delicioase, in special aperitive gustoase care sa ne incante papilele gustative. Am o reteta speciala pentru voi, care este usor de preparat si va va incanta musafirii – bruschete crocante cu rosii, merisoare si crema de branza.
Aceste bruschete sunt ideale pentru zilele racoroase de toamna, cand vrei sa te delectezi cu un preparat sezonier sau sa-ti rasfeti invitatii. In plus, se fac rapid si pot fi servite imediat. Va invit sa descoperiti impreuna cu mine cum putem prepara aceasta reteta delicioasa!
Ingrediente
- 450g merisoare proaspete 2 linguri ghimbir ras
- 1 cana zahar
- 1/4 cana miere
- 2 linguri sos Sriracha
- 1/4 cana frunze de coriandru proaspat, tocat
- coaja rasa de la o portocala
- 1 si 3/4 cani seminte de rodie
- 1 bagheta, taiata in felii de aproximativ 1 cm grosime
- 1/2 cana ulei de masline extravirgin sare kosher
- piper proaspat macinat
- 250g crema de branza fina
Metoda de preparare pentru bruschete cu rosii, merisoare si crema de branza
Intr-un blender, adaugati merisoarele, ghimbirul, zaharul, mierea si sosul Sriracha. Mixati putin, pana cand ingredientele se combina. Adaugati coriandrul si mixati totul timp de cateva secunde. Compozitia nu trebuie sa fie omogena, ci putin sfaramicioasa.
Turnati compozitia intr-un castron si adaugati peste semintele de rodie si coaja de portocale. Amestecati bine si acoperiti vasul. Lasati totul la frigider timp de minimum 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Taiati bagheta in felii subtiri de 1 cm grosime. Asezati felii pe tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule, ungeti felii cu ulei si asezonati cu sare si piper. Coaceti 14-18 minute pana devin aurii si crocante.
Intre timp, puneti crema de branza intr-un bol si mixati pana devine cremoasa. Asezati cate o lingura de crema pe fiecare bruscheta si adaugati deasupra sosul de merisoare cu rosii.
Puteti orna cu patrunjel proaspat si coaja de portocale. Serveti imediat!
Sfaturi si trucuri:
- Pentru un plus de aroma, folositi miere de albine cu arome precum lavanda sau sunatoare.
- In loc de bagheta, puteti folosi chifle speciale pentru bruschette sau chiar felii subtiri de paine de casa.
- Daca nu gasiti merisoare proaspete, le puteti inlocui cu rosii cherry sau macese confiate.
- Pentru crema mai fina, adaugati unt la temperatura camerei inainte de a mixa branza.
- Bruschetele se pot prepara din timp si reheata rapida inainte de servire.
Beneficii pentru sanatate:
Bruschetele cu rosii si crema de branza sunt o gustare delicioasa, dar in acelasi timp sanatoasa datorita ingredientelor folosite.
Merisoarele contin vitamina C, betacaroten, licopen si antocianine cu rol antioxidant puternic. Rosiile previn imbatranirea prematura a celulelor. Semintele de rodie sunt o adevarata bomba de nutrienti valorosi.
Crema de branza este o sursa excelenta de calciu necesar pentru oase si dinti sanatosi. De asemenea, contine proteine de calitate si probiotice benefice.
Bruschetele cu rosii va pot ajuta sa completati aportul zilnic recomandat de fructe si legume. Gustarea are un indice glicemic scazut, deci nu creste brusc nivelul de zahar din sange.
Cu toate acestea, persoanele cu intoleranta la lactoza ar trebui sa evite crema de branza sau sa opteze pentru una fara lactoza. De asemenea, cei cu alergii la polen ar putea manifesta reactii la coriandru.
Intrebari frecvente:
- Cat timp se pot pastra bruschetele dupa ce au fost preparate? Bruschetele proaspat preparate se pastreaza maxim 1-2 zile la frigider intr-un recipient inchis etans.
- Se pot congela bruschetele in avans? Da, se pot congela fara probleme. Dupa decongelare se reincalzesc 5 minute la cuptor inainte de servire.
- Ce fel de paine este recomandata pentru bruschete? Ideala este o bagheta rustica sau o paine cu textura densa, pentru felii crocante. Se evita painile prea moi.
- Bruschetele se servesc reci sau calde? In mod traditional se servesc calde, imediat dupa ce au fost coapte. Dar sunt delicioase si reci.