In BucătăriePlacinte Rasucite cu Branza Sarata - Surprinzator de Delicioase si Usor de...

Placinte Rasucite cu Branza Sarata – Surprinzator de Delicioase si Usor de Facut!

Aceste placinte răsucite cu brânză sărată sunt un adevărat răsfăț culinar! Urmăriți rețeta pas cu pas pentru a obține un rezultat autentic și delicios în confortul casei voastre.

Daca sunteti in cautarea unei retete apetisante si pline de savoare, atunci trebuie neaparat sa incercati placintele rasucite cu branza sarata. Acest deliciu culinar este o alegere excelenta pentru masa de pranz, cina sau chiar pentru un gustari intre mese. Combinatia dintre aluatul pufos si umplutura cremosa de branzeturi va va incanta papilele gustative intr-un mod surprinzator.

Aceste placinte rasucite sunt alegerea perfecta pentru iubitorii de mancaruri traditionale romanesti, dar si pentru cei care cauta o alternativa delicioasa la produsele de patiserie obisnuite. Secretul unei retete reusite consta in utilizarea ingredientelor proaspete si de calitate superioara, precum si in respectarea atenta a pasilor de preparare.

Ingrediente si cantitati:

  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 lingurita sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou de gaina
  • 240 ml lapte (cantitatea poate varia in functie de tipul fainii)
  • 80 gr unt sarat
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza feta
  • 250 gr branza de oaie (de putina)
  • 250 gr branza de vaci
  • 70 gr smantana 20%
  • 1 ou de gaina
  • Suplimentar: 1 ou de gaina pentru uns si parmezan (optional)

Cum se prepara reteta de placinte rasucite cu branza sarata

  1. Se pregateste aluatul. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana ce maiaua se umfla.
  2. Intr-un vas se pune faina si sarea intr-o margine. In mijloc se adauga drojdia, un ou si laptele, framantandu-se pana la omogenizare. Spre final, se adauga untul moale si se framanta pana rezulta un aluat dens, lucios si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ o ora.
  3. Umplutura se pregateste foarte usor. Cele trei tipuri de branza se sfaramiteaza, se amesteca cu smantana si cu oul. Daca mai este nevoie de sare, acum este momentul sa potriviti gustul.
  4. Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire, sub forma de dreptunghi. Jumatate din compozitia de branza se asaza pe o jumatate de aluat intins, se niveleaza frumos, apoi se acopera cu jumatatea lasata libera. Practic, se impatureste. Se preseaza usor sa fie egal, apoi se taie fasii groase de 2 degete. Fiecare fasie se rasuceste de cateva ori si se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu toate fasiile.
  5. Placintele rasucite se ung cu putin ou batut si se rada putin parmezan deasupra.
  6. Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15-20 minute. Cand devin rumene si frumoase, se scot din cuptor.
  7. Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de gustoase!
Citește si...
Biscuiți pufoși cu unt și lapte, rețetă simplă pentru prăjituri de casă
image 29 Placinte Rasucite cu Branza Sarata - Surprinzator de Delicioase si Usor de Facut!

Informatii despre reteta

InformatiiDetalii
Numar de portii18 portii
Timp total de preparareSub 120 de minute
Valori nutritionale per portie*
CaloriiAproximativ 350 kcal
Proteine12 g
Carbohidrati35 g
Grasimi18 g

*Valorile nutritionale sunt aproximative si pot varia in functie de ingredientele si cantitatile exacte folosite.

Trucuri si sfaturi pentru placinte rasucite perfecte

  • Puteti folosi orice tip de branza va place sau puteti adauga si verdeata pentru un plus de aroma si prospetime.
  • Pentru un gust si mai intens, puteti adauga condimente precum piper, busuioc sau cimbru in compozitia de branzeturi.
  • Daca doriti o textura mai crocanta, ungeti placintele cu putin ulei sau unt topit inainte de coacere.
  • Secretul unui aluat pufos si elastic consta in framantarea atenta si respectarea timpului de dospire.
  • Puteti servi aceste placinte rasucite ca gustare, aperitiv sau chiar ca fel principal, alaturi de o salata proaspata sau un sos delicios.

Beneficii si avertismente pentru sanatate

Aceste placinte rasucite cu branza sarata sunt o optiune delicioasa si relativ sanatoasa, datorita ingredientelor naturale utilizate. Branzeturile furnizeaza proteine de calitate si calciu, esentiale pentru sanatatea oaselor si a muschilor. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija la cantitatile consumate, deoarece pot fi bogate in grasimi si calorii.

Pentru o optiune mai usoara, puteti alege branzeturi cu un continut redus de grasimi sau inlocui partial untul cu ulei vegetal. De asemenea, este important sa echilibrati aceste placinte cu legume proaspete si fructe, pentru a obtine o dieta echilibrata si sanatoasa.

Intrebari frecvente despre placintele rasucite cu branza sarata

  1. Pot folosi faina integrala in loc de faina alba?
    Desigur, puteti inlocui partial sau in totalitate faina alba cu faina integrala pentru un plus de fibre si nutrienti. Țineti cont ca aluatul poate fi putin mai greu de framantat si placintele vor avea o textura usor mai consistenta.
  2. Pot pregati aluatul in avans?
    Da, puteti pregati aluatul cu o zi inainte si il puteti lasa la frigider, acoperit cu un servet umed. Lasati-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de a-l intinde si de a adauga umplutura.
  3. Care este secretul pentru un aluat elastic si usor de intins?
    Secretul unui aluat elastic consta in framantarea atenta si respectarea timpului de dospire. De asemenea, este important sa nu adaugati prea multa faina in timpul framantarii, deoarece aluatul poate deveni uscat si greu de lucrat.
  4. Pot inlocui branza feta cu altceva?
    Desigur, puteti inlocui branza feta cu alte tipuri de branza care au o textura similara, precum branza telemea sau ricotta. Asigurati-va doar ca ajustati cantitatile si adaugati sare dupa gust.
Citește si...
Reteta Autentica de Hummus Libanez - Un Vis Culinar!

Sper ca aceste informatii v-au fost de folos si ca veti incerca aceasta reteta delicioasa de placinte rasucite cu branza sarata! Nu uitati sa lasati un comentariu si sa impartasiti experienta voastra culinara cu noi.

Locuința ta
Locuința ta
Locuinta ta.ro abordează o gamă largă de subiecte care vizează confortul și frumusețea casei tale. De la sfaturi practice până la inspirație creativă, acoperim subiecte precum designul interior, grădinărit, bricolaj, sănătate, welness, rețete culinare și îngrijirea animalelor de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Conținut exclusiv

Citește si ...